Search
Close this search box.

Carey Mulligan favoriet als Hillary Clinton

De producenten van de film Rodham over de jonge jaren van Hillary Clinton willen Carey Mulligan in de titelrol. De filmrol is zeer gewild in Hollywood.

De producenten van de film Rodham, over de jonge jaren van Hillary Clinton, willen Carey Mulligan in de titelrol. De rol is zeer gewild in Hollywood. Eerder werden ook Scarlett Johansson, Jessica Chastain en Emma Stone genoemd voor de rol. Verschillende bronnen melden het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter dat de Britse actrice favoriet is.

Regisseur James Ponsoldt gaat met een aantal actrices om de tafel zitten. Mulligan zou wel oren hebben naar de rol van de oud-minister van buitenlandse zaken van de Verenigde Staten en de vrouw van oud-president Bill Clinton. De kans lijkt dus groot dat de 28-jarige actrice de film gaat maken.

Mulligan werd in 2010 genomineerd voor een Oscar voor rol in het drama An Education. De actrice is momenteel in de bioscopen te zien als Daisy Buchanan in de nieuwe verfilming van het boek The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald.

Rodham gaat over de periode dat de jonge Hillary als advocate in Washington werkte. Ze wilde de stad eigenlijk niet verlaten, maar Bill Clinton wilde zijn werk in Arkansas niet opgeven. Wanneer de opnamen van de film beginnen, is niet bekend.

[NOVUM]