Finale Eurovisie Songfestival op 10 mei

De finale van het Eurovisie Songfestival vindt op 10 mei plaats. In welke Deense stad en op welke locatie het evenement plaatsvindt wordt later bepaald.

De finale van het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar op 10 mei plaats. In welke Deense stad en op welke locatie het evenement plaatsvindt wordt later bepaald. De halve finales worden dinsdag 6 en donderdag 8 mei gehouden, laat de organisatie via de website van het Songfestival weten.

“We hebben een datum proberen te vinden die goed is voor de steden die nog in de race zijn voor de organisatie, en ook gepast is voor onze Europese collega’s”, laat een woordvoerder van de Deense omroep DR weten. Drie Deense steden maken nog kans om het internationale liedjesfestijn te mogen organiseren.

De Deense Emmelie de Forest won in mei de finale van het Songfestival met het nummer Only Teardrops. Anouk haalde met Birds voor het eerst sinds 2004 een finaleplaats voor Nederland en eindigde uiteindelijk als negende. Meer dan 170 miljoen mensen verspreid over 36 landen hebben gekeken naar het Eurovisie Songfestival 2013.

[NOVUM]