Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zangeres Bernie Nolan (52) overleden

Bernie Nolan is op 52-jarige leeftijd overleden. De zangeres stierf als gevolg van kanker. Bernie is ‘vredig overleden in het bijzijn van haar familie’.

Bernie Nolan is op 52-jarige leeftijd overleden. De zangeres stierf als gevolg van kanker. “Bernie is vanmorgen vredig overleden in het bijzijn van haar familie”, liet een woordvoerder van de familie donderdag weten aan de Britse zender BBC.

De voormalige zangeres van The Nolans kreeg in 2010 te horen dat ze borstkanker had. Ze kreeg chemotherapie en onderging een mastectomie, twee jaar later kreeg ze te horen dat ze kankervrij was. Enkele maanden later bleek dat de kanker weer terug was en onder meer in haar hersenen zat.

“De hele familie is er kapot van dat ze Bernie kwijt zijn, een geweldige echtgenote, moeder en zus. Ze is onvervangbaar”, aldus de woordvoerder. Bernie was sinds 1996 getrouwd met Steve Doneathy en laat dochter Erin achter.

Bernie trad jarenlang met haar zussen op onder de naam The Nolans. Ze scoorden hits als I’m In the Mood for Dancing en Don’t Make Waves. In 1994 verliet ze na twintig jaar de groep en richtte ze zich onder meer op het acteren. Op West End was ze bijvoorbeeld te zien in musicals als Flashdance en Blood Brothers.

[NOVUM]