Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maaike Ouboter herovert nummer 1-positie

Maaike Ouboter heeft weer de nummer 1-positie in de Single Top 100 veroverd met Dat Ik Je Mis. De zangeres trad vorige week op bij de uitvaart van prins Friso.

Maaike Ouboter heeft opnieuw de nummer 1-positie in de Single Top 100 veroverd met Dat Ik Je Mis. De 21-jarige zangeres trad vorige week op tijdens de uitvaartdienst van prins Friso, waarna het gevoelige liedje opnieuw de hitlijst bestormde.

Ouboter bracht het nummer voor het eerst ten gehore in talentenjacht De Beste Singer-songwriter van Nederland. Het pakte eind mei de koppositie en bleef daar drie weken staan. Het liedje, dat ze schreef voor haar overleden moeder, wist in het programma juryleden Miss Montreal en Giel Beelen tot tranen toe te roeren.

Maaike stoot Avicii van de eerste positie. Zijn hit Wake Me Up stond acht weken op nummer 1 en zakt een plek. Ook Papaoutai van Stromae is ingehaald door Ouboter en staat nu op drie.

De vete tussen Katy Perry en Lady Gaga wordt ook in Nederland gewonnen door Perry. Beide zangeressen komen voor het eerst dit jaar met een nieuwe single en Roar van Perry staat in tegenstelling tot Applause van Lady Gaga in een aantal landen bovenaan de hitlijst. In de Nederlandse singlelijst stijgt Katy naar de zesde plek, terwijl Gaga het moet doen met de achttiende positie.

Ook de Album Top 100 heeft een nieuwe aanvoerder, John Mayer komt in de eerste week op de hoogste plek binnen met Paradise Valley. De zanger stoot Caro Emerald naar de tweede plaats, zij voerde de lijst in totaal drie weken aan met The Shocking Miss Emerald. Imagine Dragons stijgt naar de derde positie met de cd Night Visions.

[NOVUM]