Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mercury Prize voor James Blake

De Mercury Prize is dit jaar voor James Blake met zijn album Overgrown. De prestigieuze Britse prijs voor het album van het jaar werd uitgereikt in Londen.

De Mercury Prize is dit jaar voor James Blake met zijn tweede album Overgrown. De prestigieuze Britse prijs voor het album van het jaar werd uitgereikt in Londen. Blake scoorde een grote internationale hit met het nummer Limit to Your Love, afkomstig van zijn eerste, titelloze album.

Tijdens de awardshow werd de 25-jarige Blake, die eerder op de avond een optreden gaf, in eerste instantie per ongeluk aangekondigd als James Blunt. “Bedankt voor jullie steun jongens”, twitterde presentatrice Lauren Laverne later over het incidentje. “You’re beautiful”, grapte ze. You’re Beautiful is een nummer van Blunt.

Naast Blake waren er nog elf genomineerden, onder wie David Bowie, Jake Bugg en Arctic Monkeys. Vorig jaar ging de prijs naar Alt-J voor het album An Awesome Wave. De Mercury Prize wordt sinds 1992 uitgereikt. Een team van onafhankelijke experts kiest de winnaar, die naast een trofee een bedrag van twintigduizend pond krijgt.

[NOVUM]