Search
Close this search box.

Anouk haalt uit naar fans

Anouk heeft geen goed woord over voor de fans die klaagden over haar late afzegging bij haar eerste Symphonica in Rosso-concert. “Blijf vooral weg.”

Anouk heeft geen goed woord over voor de fans die klaagden over haar late afzegging bij haar eerste Symphonica in Rosso-concert. “Ik heb echt zoiets van: blijf vooral weg. Pleur op”, reageerde de zangeres maandagavond in Pauw & Witteman. “Kom op, ik ben geen bloody robot.”

Vorige maand zegde de zangeres twee van haar drie shows in het Gelredome af. Een optreden werd al ingehaald, voor het andere concert zijn twee vervangende data geprikt in december in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Anouk cancelde de eerste show naar eigen zeggen pas op het laatste moment omdat ze eigenlijk gewoon wilde optreden. “Omdat ik dacht: ik ga het toch doen. Dit soort opmerkingen gaat toch helemaal nergens over”, reageerde ze op mensen die zeiden dat ze geen zin hadden om nog een keer een dagje vrij te nemen voor haar optreden. “Sorry, maar ik vind dat soort opmerkingen echt een ‘no-go’. Ziek is ziek.”

Na haar afgezegde shows raakte de 38-jarige Anouk vorige maand opnieuw in opspraak. Ze hield op Facebook een tirade over mensen die zich racistisch uitlieten over Zwarte Piet. Naar eigen zeggen ontving ze honderden bedreigingen. “Ik heb een aantal van die mensen mijn adres gegeven, mensen die bijvoorbeeld zeiden: ik ga je omleggen. Ik zei: daar woon ik en ik zie je graag”, vertelde Anouk. “Kom het maar eens gewoon in mijn gezicht zeggen. Er is niemand geweest.”

Achteraf vond de zangeres de actie niet zo handig. “Het was natuurlijk niet zo’n slimme move. Maar ik dacht: ik kan ook bij de politie aangifte gaan doen, dan zit ik daar urenlang in een hokje.”

[NOVUM]