Distributeur laat klassenmoeders film recenseren

Distributeur A-Film zoekt klassenmoeders, mensen die de belevingswereld van jonge kinderen kennen, om de nieuwe kerstfilm Finn te recenseren.

Filmdistributeur A-Film Benelux zoekt klassenmoeders om de nieuwe kerstfilm Finn van Frans Weisz te recenseren. Normaliter is zo’n klus voorbehouden aan filmjournalisten, maar nu kunnen ook ‘gewone mensen’ die de belevingswereld van jonge kinderen kennen de film al voor de premièredatum op 11 december beoordelen.

Actrice Hanna Verboom, die in de film Finns juf Leonore speelt, heeft een video online geplaatst waarin ze de klassenmoeders oproept om de film te recenseren. Hun opmerkingen komen op de filmposters te staan, naast het aantal sterren dat de traditionele media uitdelen.

De film gaat over de 9-jarige Finn, de debuutrol van de 10-jarige Mels van der Hoeven. Met zijn vader, een rol van Daan Schuurmans, woont hij op het platteland. Hij zit op voetbal maar vindt daar eigenlijk niets aan. Op een dag raakt hij betoverd door vioolmuziek van een oude man, gespeeld door Jan Decleir. Finn wil ook dolgraag viool leren spelen, maar zijn vader wil dat hij zich concentreert op voetbal.

[NOVUM]