Filipijnen-oproep Simon houdt gemoederen bezig

Simon Keizer kan op steun rekenen van zijn fans. De zanger plaatste een bericht online waarin hij opriep geld te storten voor de slachtoffers van de tyfoon.

Simon Keizer kan op steun rekenen van zijn fans. De zanger zette dinsdag een bericht online waarin hij mensen opriep geld te storten op giro 555 voor de slachtoffers van de tyfoon in de Filipijnen. Vervolgens kreeg Simon een stroom berichten van mensen die het verzoek niet konden waarderen.

Keizer plaatste dinsdagnacht een reactie op al die berichten op Facebook die door ruim 23 duizend mensen leuk werd gevonden. De zanger lag naar eigen zeggen wakker van het ‘spervuur aan verwijten’.

Veel mensen verweten de zanger dat hij geen bijdrage voor de Filipijnen kon vragen omdat ook veel Nederlanders dat geld niet kunnen missen. “Ik schreef dan ook bewust in mijn post ‘mocht u het kunnen missen’, omdat ik weet dat velen het niet kunnen missen”, reageerde de 29-jarige Simon.

De zanger hoopt dat mensen begrijpen dat zijn oproep goed bedoeld was. “In een opwelling van intens medelijden met de Filipijnse bevolking postte ik een verzoek”, legt hij uit. Simon wil niet dat mensen denken dat hij ze opdraagt geld te storten. “Wie goed doet, goed ontmoet.”

[NOVUM]