Gregor Salto blij met gedeelde Latin Grammy

Gregor Salto is blij dat hij donderdag tijdens de Latin Grammy Awards toch deels in de prijzen is gevallen. Pitbull won de Grammy voor beste urban optreden.

Gregor Salto is blij dat hij donderdag tijdens de Latin Grammy Awards toch deels in de prijzen is gevallen. De Amerikaans-Cubaanse rapper Pitbull won de Grammy voor beste urban optreden met het nummer Echa Pa’lla, dat Salto voor hem produceerde. “Het is wel een beetje gelukt”, zegt de Nederlandse dj en muziekproducent tegen Novum Nieuws.

De 37-jarige Salto was met het nummer ook genomineerd voor de prijs voor beste urban nummer. Deze zag hij echter aan zijn neus voorbij gaan. “Het is jammer dat ik niet zelf het beeldje mee naar huis kan nemen, maar ik vond het al heel mooi dat we waren genomineerd.”

De dj was ook aanwezig tijdens het awardgala in Las Vegas en kwam ook het podium op toen Pitbull de prijs in ontvangst nam. “We hebben elkaar achteraf wel even gefeliciteerd. Het is erg leuk dat het gelukt is.”

Gregor was niet de enige Nederlandse kanshebber op een Latin Grammy. Het Metropole Orkest maakte kans op twee prijzen. Het pop- en jazzorkest maakte samen met Pabo Ziegler kans op de award voor het beste tangoalbum en met Edu Lobo kon het orkest de Grammy voor beste Braziliaanse album winnen. Het orkest greep echter naast beide beeldjes. De Latin Grammy Awards, bestemd voor nummers in het Spaans of Portugees, werden voor de veertiende keer uitgereikt.

[NOVUM]