Imagine Dragons leren schrijven tijdens tournee

De Amerikaanse band Imagine Dragons heeft geen tijd om een pauze in te lassen en heeft daardoor geleerd muziek te schrijven tijdens het toeren.

De Amerikaanse band Imagine Dragons heeft geen tijd om een pauze in te lassen en heeft daardoor geleerd muziek te schrijven tijdens het toeren. “We geven onszelf geen maand de tijd om alleen maar te schrijven, dus dat hebben we op reis moeten leren”, zegt gitarist Wayne Sermon tegen Novum Nieuws.

De band, die bekend is van hits als Radioactive en On Top of the World, werkt aan een tweede plaat. “Die komt er zeker, maar wanneer is nog niet duidelijk”, vervolgt Sermon. “Ergens volgend jaar gaan we de studio weer in, dus die plaat komt er volgend jaar of het jaar daarna.” Het debuutalbum Night Visions verscheen vorig jaar.

Sermon kan het maar moeilijk bevatten hoe druk de band het het afgelopen jaar heeft gehad. “Op dit moment voelt het alsof we in het oog van een orkaan zitten: er gebeurt van alles om ons heen”, omschrijft hij. De gitarist probeert zo veel mogelijk stil te staan bij het succes. “Het afgelopen jaar is bizar geweest, dat moeten we niet voor lief nemen.”

Door de tournee zijn de bandleden erg vaak van huis. Echt last van heimwee heeft Wayne niet. “Het is een offer dat je moet brengen, maar we doen het graag”, legt de gitarist uit. “Nu is het tijd voor Imagine Dragons en onze families begrijpen dat.”

De band trad zondagavond, in het kader van de MTV EMA, op in de Heineken Music Hall. Wayne vindt het Amsterdamse publiek erg enthousiast. “We hebben alleen maar goede ervaringen gehad.” De gitarist ziet weinig verschil tussen het publiek in verschillende landen. “Overal waar we komen gaan de fans los, alleen de zalen worden groter.”

[NOVUM]