Artiesten eren jarige Freek de Jonge in voorjaar

Talloze artiesten brengen in het voorjaar een eerbetoon aan Freek de Jonge vanwege zijn zeventigste verjaardag. Onder anderen Brigitte Kaandorp treedt op.

Talloze artiesten brengen in het voorjaar een eerbetoon aan Freek de Jonge vanwege zijn zeventigste verjaardag. Onder anderen Brigitte Kaandorp, Liesbeth List, Herman Finkers, Acda en de Munnik en Frank Boeijen geven op 7 april een optreden in het Delamar Theater in Amsterdam.

Freek de Jonge wordt op 30 augustus 70 jaar. Hij werd in de jaren zeventig bekend toen hij met Bram Vermeulen onder de naam Neerlands Hoop in Bange Dagen een cabaretgroep vormde. Later ging hij solovoorstellingen maken.

De hommage aan De Jonge is onderdeel van het 27e Amsterdams Kleinkunst Festival. Tijdens dat festival worden de Wim Sonneveldprijs en de Annie M.G. Schmidtprijs uitgereikt. Ieder jaar staat een andere artiest in het zonnetje.

[NOVUM]