Independence Day 2 weer vertraagd

De geplande premièredatum van Independence Day 2 op 3 juli 2015 is verschoven naar juli 2016. Filmstudio Fox geeft andere grote zomerfilms voorrang.

Independence Day 2 laat nog langer op zich wachten dan gedacht. De sciencefictionfilm staat al jaren op de planning van filmstudio Fox, maar werd steeds vertraagd. De geplande premièredatum van 3 juli 2015 is inmiddels weer verschoven, nu naar juli 2016. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Fox geeft aan dat de film is verschoven omdat een paar andere grote titels al rond de zomer van 2015 verschijnen. Fantastic Four wordt verschoven van maart 2015 naar juni van dat jaar, The Secret Service gaat van november 2014 naar maart 2015, en Assassin’s Creed wordt vervroegd van augustus naar juni 2015.

De eerste Independence Day bracht in 1996 een riante 819 miljoen dollar op. Regisseur Roland Emmerich probeert sindsdien al een vervolg op poten te zetten. Een van de grote vraagtekens is of Will Smith, die met de eerste film internationaal doorbrak, weer van de partij is. Vooralsnog liggen er twee scenario’s klaar, waarvan een zonder Smiths personage.

[NOVUM]