Jason Statham speelt hoofdrol in Layer Cake 2

Jason Statham speelt de hoofdrol in de boekverfilming van Viva la Madness. Het is het vervolg op Layer Cake uit 2004 met Daniel Craig in de hoofdrol.

Jason Statham gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van het boek Viva la Madness van J.J. Connolly. Het is het vervolg op Layer Cake, dat in 2004 werd verfilmd met Daniel Craig in de hoofdrol. Net als bij Layer Cake bewerkt Connolly zijn eigen boek tot een scenario. Statham gaat ook coproduceren, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Layer Cake staat officieus bekend als de film waarmee Craig zich in de kijker speelde als de nieuwe James Bond. In 2006 was hij voor het eerst te zien als 007 in Casino Royale, waarmee hij de reeks nieuw leven inblies.

In Layer Cake speelde Craig het naamloze hoofdpersonage, een cokedealer die vlak voordat hij met pensioen wil gaan nog een paar lastige klussen krijgt van zijn opdrachtgever. Het wordt van kwaad tot erger als hij eigenhandig besluit een paar lastige individuen uit de weg te ruimen.

In Viva la Madness probeert de nog altijd naamloze hoofdpersoon een rustig badplaatsje te vinden voor zijn oude dag. Hij wordt echter onherroepelijk meegezogen in een netwerk van internationale drugshandel, witwasserij en elektronische fraude.

Craig heeft het vermoedelijk te druk met enkele grotere filmreeksen. Zo staat Bond 24 op het programma voor 2015 en lijkt het vervolg op de Millennium-film The Girl with the Dragon Tattoo er eindelijk te komen.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Statham tijd heeft voor Viva la Madness. Hij heeft onlangs de opnames van The Expendables 3 afgerond en is momenteel bezig met Fast & Furious 7. Daarna staat de komedie Susan Cooper op het programma.

[NOVUM]