Liters drank en massages voor sterren bij MTV EMA

Sterren als Miley Cyrus en Katy Perry worden in de watten gelegd tijdens de MTV EMA. De muziekzender laat onder meer drieduizend flessen Heineken aanrukken.

Sterren als Bruno Mars, Miley Cyrus en Katy Perry worden zondag aardig in de watten gelegd bij de uitreiking van de MTV EMA. De muziekzender laat onder meer drieduizend flessen Heineken, 85 flessen wodka en dertig flessen whisky aanrukken voor de sterren. Ook is er backstage een spa waar de artiesten kunnen relaxen tijdens de awardshow.

De drank is te vinden in de kleedkamers van de sterren, in totaal ruim veertig. Het vreemdste verzoek dat MTV van een ster ontving was dat voor een haltergewicht van negen kilo. Welke artiest in zijn kleedkamer aan zijn spiermassa wil werken, is niet bekend. MTV heeft niet alleen alcoholische versnaperingen in de kleedkamers laten plaatsen. Ook staan daar in totaal 2160 flesjes cola, 1200 flesjes Sprite en 2160 blikjes energydrink.

Achter de schermen van de MTV EMA, die dit jaar voor de twintigste keer worden uitgereikt, wordt niet alleen gedronken, gesport en ontspannen. De visagisten zijn druk in de weer met onder meer 150 paar nepwimpers, honderd lippenstiften en twintig kilo glitter. Om de sterren te laten stralen zijn bovendien meer dan vijfduizend dozen met diamantjes, 3d-glitters en andere glimmers besteld. Backstage wordt ook aan de kapsels gedacht. Daarvoor zijn vijfhonderd pruiken en honderd haarstukjes aanwezig.

De awardshow wordt opgeluisterd door dansers die van top tot teen zijn gehuld in body art. Daarvoor is twintig liter vloeibare latex en dertig liter body paint beschikbaar. Meer dan vijfhonderd dansers hebben in september auditie gedaan voor de vijftig beschikbare plekken.

De MTV EMA worden zondagavond voor het eerst uitgereikt in Amsterdam. De prijzenregen van MTV vond een keer eerder plaats in Nederland. In 1997 streek het circus neer in Rotterdam. Afrojack is de enige Nederlander die zondagavond nog in de prijzen kan vallen. De dj, die tijdens de EMA een show vanuit de Melkweg verzorgt, is genomineerd in de categorie Best Electronic.

[NOVUM]