Miss Montreal krijgt Club Ziggo warm

Miss Montreal was op de koude en regenachtige zaterdagavond, tijdens de laatste avond van de MTV Music Week, de juiste persoon om het publiek warm te krijgen.

Miss Montreal was op de koude en regenachtige zaterdagavond, tijdens de laatste avond van de MTV Music Week, de juiste persoon om het publiek warm te krijgen. De rockzangeres kreeg het door het slechte weer niet al te massaal toegestroomde publiek uiteindelijk zelfs aan het springen. De meer ingetogen Tim Knol, die de avond aftrapte, had iets langer nodig om de zaal op te warmen.

Miss Montreal hield het tempo tijdens haar optreden, dat live werd uitgezonden op een digitaal kanaal van Ziggo, hoog. Tijdens het uur durende optreden speelde ze dertien nummers, waaronder haar doorbraaksingle Just a Flirt, I Wish I Could en de Nederlandstalige hit Hoe, waarbij zanger Nilsson werd vervangen door haar basgitarist. Ook haar nieuwste single Heavy Heart kwam voorbij.

“Ik heb geen fitness meer nodig zo”, hijgde de zangeres tussendoor. Haar rauwe stem leed er gelukkig niet onder. De zangeres had er duidelijk schik in dat het nogal gemêleerde publiek, dat de toegangskaarten via hun kabelaar had gewonnen, in het intieme Club Ziggo toch massaal meezong met haar poprocknummers.

In tegenstelling tot Miss Montreal kreeg Tim Knol het publiek niet aan het meezingen, maar daar lenen zijn liedjes zich ook minder voor. Knol begon de avond tam met de ballad Letting Go, waardoor hij het publiek niet meteen stil krijgt. Als Knol en zijn band, waaronder gitarist Anne Soldaat, in de loop van het optreden hun gitaren meer inzetten, wordt er gelukkig minder gekletst en harder geklapt.

Dat er meer gitaargeweld kon worden ingezet, komt door het nieuwe album van Knol, Soldier On, dat vanaf volgende week te koop is. Knol en zijn band spelen het meer stevige materiaal, waaronder de titeltrack, duidelijk met veel plezier. Het is dan ook al twee jaar geleden dat het laatste album van Knol verscheen.

Gelukkig hebben ook de oude hits van Tim Knol nog niet afgedaan. Het optreden werd door Knol met een grote glimlach afgesloten met Sam, het nummer dat de doorbraak voor de zanger betekende.

De MTW Music Week was de aanloop naar de MTV EMA, die zondag worden uitgereikt in de Ziggo Dome. Eerder deze week traden in het kader van de themaweek al verschillende andere grotere Nederlandse namen op in Club Ziggo naast de Dome, zoals Caro Emerald, Alain Clark en Krystl.

[NOVUM]