Mark van Eeuwen neemt sterren op sleeptouw

Mark van Eeuwen neemt zijn buitenlandse collega’s van de film Kidnapping Freddy Heineken mee op sleeptouw. Sam Worthington en Jim Sturgess zijn in Amsterdam.

Mark van Eeuwen neemt zijn buitenlandse collega’s van de film Kidnapping Freddy Heineken mee op sleeptouw. De Britse acteurs Sam Worthington en Jim Sturgess zijn deze week in Amsterdam voor de opnames. “We zijn keihard gaan zuipen en kaarten”, zegt Van Eeuwen in het AD.

“Verder speel ik veel potjes voetbal met ze”, vervolgt de acteur, die in de film de rol van crimineel Frans Meijer speelt. Volgens Van Eeuwen is het belangrijk dat de acteurs onderling een hechte band krijgen. “Daar draait Kidnapping Freddy Heineken om: vriendschap en de teloorgang daarvan door geld en stress. Die band en die verwijdering moet je voelen, anders werkt de film niet.”

Sam Worthington is in de film, die volgend jaar uitkomt, te zien als Willem Holleeder en Jim Sturgess speelt crimineel Cor van Hout. Anthony Hopkins speelt de rol van Freddy Heineken, maar sluit pas later aan voor de opnames.

Kidnapping Freddy Heineken is gebaseerd op het boek De ontvoering van Alfred Heineken, het boek van Peter R. de Vries dat in de jaren tachtig verscheen. De Vries is ook betrokken bij de film. Zo let de misdaadverslaggever op de grote lijnen en details van het project. Peter heeft er vertrouwen in dat het een betere film wordt dan De Heineken Ontvoering die in 2011 uitkwam. “We hebben een groter budget en topacteurs blijven dicht bij de waarheid.”

[NOVUM]