Donderdag is het… World Television Day

Diverse Nederlandse TV zenders zenden op 21 november voor de eerste keer de speciale spot “World Television Day – We Love TV” uit. In 1996 heeft de Verenigde Naties 21 november uitgeroepen tot World Television Day. Onder aanvoering van de Europese branchegenoten egta, ACT en EBU wordt de speciale rol die TV in de samenleving in neemt extra onder de aandacht gebracht.

World Television Day ‘We Love TV’
In 1996 riep de Verenigde Naties 21 november uit tot World Television Day. Dit jaar bundelen de Europese brancheverenigingen egta, ACT en de European Broadcasting Union (EBU), net als in 2012, hun krachten. De rol van TV in de communicatie over belangrijke internationale kwesties, de relevantie ervan voor de wereldeconomie en haar bijdrage aan de sociale en culturele ontwikkeling staan op deze dag centraal.

De speciaal ontwikkelde videoclip World Television Day 2013- We Love TV geeft in beeld de veelzijdigheid van het medium TV weer. Het kijkerspubliek in verschillende leeftijden en nationaliteiten, de diversiteit in het programma aanbod en de uiteenlopende devices waarop TV content wordt geconsumeerd. Speciaal voor World Television Day is een website gelanceerd.

United Nations Secretary General Ban Ki- moon zegt over TV in dit digitale tijdperk, “TV blijft het meest vertrouwde en populaire medium voor nieuws, cultuur, sport en entertainment.”

Europeanen kijken meer lineaire televisie dan ooit – een gemiddelde van 235 minuten per dag.

“Televisie helpt om de wereld in het leven en in de woonkamers van mensen te brengen“, meent hij. “Door kwalitatieve programmering werpt TV licht op mondiale vraagstukken en schetst het een beeld over de strijd en de hoop van gemeenschappen en gezinnen van over de hele wereld.”

De negen belangrijkste USP’s waarom de wereld van TV houdt
• TV is het meest populaire en vertrouwde platform voor nieuws, cultuur, sport en entertainment
• TV creëert communities. TV verbindt mensen en stimuleert social media
• TV inspireert en stimuleert wetenschappelijke en culturele nieuwsgierigheid 
• TV levert kwaliteit door voort te bouwen op tientallen jaren ervaring en getalenteerde mensen
• TV bereikt consumenten en versterkt de positie van merken
• TV geeft een stem aan goede doelen met haar ongeëvenaarde bereik en emotionele impact
• TV gaat hand-in-hand met sport.  TV bevordert waarden en ethiek van sport en inspireert mensen om gezonde rolmodellen te volgen
• TV stimuleert de economie.
• TV omarmt het digitale tijdperk van multiscreening en interactiviteit

SPOT
SPOT, het Nederlandse marketingcentrum voor televisiereclame, is aangesloten bij de egta en werkt op diverse fronten samen met deze branchevereniging. Een doorvertaling van deze campagne wordt vandaag aan alle SPOT relaties verstuurd in de vorm van een e-card met een link naar de World Television Day website. De volgende zenders zijn aangesloten bij SPOT: Ster,  RTL Nederland, SBS Broadcasting, Branddeli, Sport1, Eredivisie Live, FOX International Channels Benelux , Disney Channels Benelux, ORN, AT5, Eurosport en NBCUniversal. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten