Chris Brown negentig dagen naar kliniek

Chris Brown werd woensdag veroordeeld tot negentig dagen gedwongen opname in een kliniek in Los Angeles. De zanger wordt behandeld aan agressie.

Chris Brown is woensdag veroordeeld tot negentig dagen gedwongen opname in een kliniek in Los Angeles. De zanger wordt tijdens zijn verblijf behandeld aan agressief gedrag, meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Brown was in de rechtbank om zijn proeftijd, die hij in 2009 kreeg wegens de mishandeling van zijn toenmalige vriendin Rihanna, te evalueren. De zanger misdroeg zich de afgelopen tijd meerdere malen, waardoor de rechter besloot hem verplicht op te nemen.

De 24-jarige zanger liet zich in oktober al opnemen in een kliniek in Malibu om aan zijn woede-uitbarstingen te werken na een vechtpartij. Brown moest zijn verblijf echter na twee weken afbreken omdat hij ook daar zijn agressie niet onder controle had. Zo smeet hij naar verluidt verschillende spullen kapot en gooide hij een steen door de ruit van zijn moeders auto.

De vechtpartij van vorige maand kan er ook voor zorgen dat de zanger de gevangenis in moet. Als Brown schuldig wordt bevonden voor mishandeling kan hij een gevangenisstraf van vier jaar krijgen, omdat hij nog in zijn proeftijd zit.

[NOVUM]