‘Meryl Streep gevraagd voor rol als Susan Boyle’

Meryl Streep lijkt de favoriet om Susan Boyle te gaan spelen in een biografische film. “Ik begrijp dat Meryl Streep is benaderd”, zegt de Schotse zangeres.

Meryl Streep lijkt de gedoodverfde favoriet om Susan Boyle te gaan spelen in een biografische film. “Ik begrijp dat Meryl Streep is benaderd”, zegt de Schotse zangeres, die in 2009 doorbrak door het programma Britain’s Got Talent, tegen de Britse editie van Metro. “Ik zou nooit mezelf gaan spelen”, voegt ze toe.

Boyle was met haar uiterlijk van de gemiddelde huisvrouw en dikke Schotse accent al een opvallende verschijning bij de eerste auditierondes van het talentenprogramma. Ze wist het uiteindelijk het tot winnares te schoppen en heeft inmiddels miljoenen albums verkocht. Toch woont ze nog in hetzelfde vierkamerappartementje in Blackburn.

De 52-jarige Boyle liet vorige maand al weten dat er een film over haar leven in ontwikkeling was. Toen was ze er echter nog van overtuigd dat de film pas veel later in haar leven in productie zou gaan.

Vorig jaar zei Boyle nog dat alleen Julie Walters haar mocht spelen. Ook zou haar manager moeten worden gespeeld door George Clooney.

De 64-jarige Streep heeft wel vaker excentrieke dames gespeeld die echt hebben bestaan. Zo was ze in 2009 Julia Child in Julie & Julia en was ze in 2011 te zien als Margareth Thatcher in The Iron Lady.

[NOVUM]