Omroepcoryfee Frits Spits krijgt eigen straat

De Audioweg in Hilversum heet van nu af aan de Frits Spitsstraat. De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes onthulde dat maandagavond op een feest voor Spits

De Audioweg in Hilversum heet voortaan de Frits Spitsstraat. De Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes onthulde dat maandagavond tijdens een surpriseparty voor Frits Spits. Spits werd eerder dit jaar 65 jaar en is al veertig jaar actief op de radio.

De straat die Spits’ naam draagt ligt om de hoek van het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. “Geweldig en terecht dat Frits geëerd wordt met de Frits Spitsstraat”, laat KRO Mediadirecteur Taco Rijssemus dinsdag weten in een verklaring.

Spits dacht maandagavond plaats te nemen in een muziekjury, maar werd door Anita Witzier de Amsterdamse Melkweg in gelokt. Daar werd hij opgewacht door 350 mensen.

Spits presenteert sinds 1995 het dagelijkse KRO-programma Tijd voor Twee op Radio 2. Volgend jaar verhuist de omroepcoryfee naar Radio 1. Daar gaat Spits, die Nederlands studeerde, een wekelijks programma over taal maken.

Voordat Spits bij de KRO kwam maakte het roemruchte programma De Avondspits op Hilversum 3 en de opvolgers daarvan. Dat programma was te horen van 1978 tot 1995, met een korte onderbreking eind jaren tachtig.

[NOVUM]