Nielson voorzichtig met succes

Nielson vindt het belangrijk om bewust om te gaan met zijn succes. “Ik probeer er bewust van te zijn dat heel veel mensen deze kans ook willen”, zegt de zanger.

Nielson vindt het belangrijk om bewust om te gaan met zijn succes. “Ik probeer me er bewust van te zijn dat heel veel mensen deze kans ook willen”, zegt de zanger voor de camera van Novum Nieuws. “Ik ga er dan ook heel voorzichtig mee om.”

Nielson, die bekend werd door het programma De Beste Singer-songwriter van Nederland, kan nog steeds niet geloven dat hij in korte tijd zo succesvol is geworden. “Ik moet nog steeds af en toe achter mijn oren krabben. Het is intens snel gegaan.” De zanger scoorde hits met zijn nummers Beauty & De Brains en Zo Kan het Dus Ook. Ook nam hij nummers op met Bløf en Miss Montreal. “Ik vind het te gek.”

Nielson maakte ook kans op de MTV EMA voor beste Nederlandse artiest, maar zag de prijs naar de band Kensington gaan. De zanger vond het al geweldig om genomineerd te zijn voor de Europese muziekprijs. “Ik vond het erg mooi, een hele eer.” Nielson is ook bij de awardshow, die dit jaar plaatsvindt in de Ziggo Dome in Amsterdam, aanwezig. “Bruno Mars treedt op, dan heb je mij al blij.”

De 23-jarige zanger is hard bezig met zijn debuutalbum. Nielson, die werd geboren als Niels Littooij, wil nog niet verklappen wanneer de plaat verschijnt. “We gaan richting de fase waarin hij bijna klaar is.” Nielson begint volgend jaar met een grote clubtoer, zo staat hij onder meer in de Amsterdamse Paradiso, het Haagse Paard van Troje en het Tilburgse 013. “Het wordt te gek.”

[NOVUM]