Rupert Sanders maakt Napoleon-film

Snow White and the Huntsman-regisseur Rupert Sanders maakt een film over Napoleon Bonaparte. Leonardo DiCaprio zou een van de favorieten zijn voor de hoofdrol.

Snow White and the Huntsman-regisseur Rupert Sanders gaat een film maken over Napoleon Bonaparte. Wie de rol van de Franse veldheer gaat vertolken is nog niet bekend, maar volgens het Amerikaanse filmtijdschrift Variety heeft Warner Bros zijn zinnen gezet op Leonardo DiCaprio. Eerder had de filmmaatschappij al Martin Scorsese op het oog als regisseur.

Het scenario van de nog titelloze film is van Jeremy Doner. Hij is vooral bekend van enkele afleveringen van de tv-serie The Killing. De film richt zich niet zozeer op de veldslagen die Napoleon won en verloor, maar vooral op hoe Napoleon aan de macht kwam, keizer van Frankrijk werd en een groot deel van Europa aan zich kon onderwerpen. De vergelijkingen met Scarface worden al gemaakt.

Napoleon zou het na talloze succesvolle oorlogen afleggen tegen de Russen, wat het keerpunt voor hem betekende. Na enkele pijnlijke nederlagen wisten zijn vijanden in Europa zelfs Frankrijk binnen te dringen. Met een coalitieleger wisten zij Napoleon uiteindelijk een beslissende nederlaag toe te brengen tijdens de beruchte Slag bij Waterloo.

[NOVUM]