Xzibit op nieuwe album Within Temptation

De Amerikaanse rapper Xzibit is te horen op het nieuwe album van Within Temptation. “Xzibit voegt een nieuw element toe aan onze muziek dat er eerder niet was.”

De Amerikaanse rapper Xzibit is te horen op het nieuwe album van Within Temptation. “Xzibit voegt een nieuw element toe aan onze muziek dat er eerder niet was”, zegt zangeres Sharon den Adel in een verklaring. “Dat levert een nieuwe cross-over op die we zelf te gek vinden.” De rapper is te horen op het nummer And We Run.

Op Hydra, het zesde studioalbum van de metalband, zijn ook andere gastoptredens te horen. Zo zingt Soul Asylum-zanger Dave Pirner mee, is ex-Nightwish-zangeres Tarja Turunen te horen en doet zanger Howard Jones mee. Within Temptation wilde al langer samenwerken met Pirner. “Hij heeft een zeer bijzonder stemgeluid, waarmee hij de song naar een hoger niveau tilt.”

De plaat, die op 31 januari uitkomt, laat volgens gitarist Robert Westerholt verschillende muzikale kanten van de band zien. “Dit album toont de veelzijdigheid van onze muziek.”

[NOVUM]