Youtube-hit The Fox van Ylvis wordt kinderboek

De YouTube-hit The Fox (What Does the Fox Say?) van het Noorse popduo Ylvis wordt een kinderboek. De uitgeverij Simon & Schuster heeft de rechten gekocht.

(Novum/AP) – De Youtube-hit The Fox (What Does the Fox Say?) van het Noorse popduo Ylvis wordt een kinderboek. De Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster heeft de rechten gekocht van het werk van Ylvis. Het boek What Does the Fox Say komt op 10 december uit.

De broers Vegard en Bård Ylvisåker, beiden komiek, hebben met de videoclip van het nummer The Fox meer dan 215 miljoen hits op Youtube gescoord. Ze plaatsten de video in september op Youtube. In Amerika scoorde het duo een toptienhit met het nummer.

In de clip lopen de heren in dierenpakken en dansen ze met allerhande gekostumeerde acteurs. Het nummer gaat over het geluid dat een vos maakt en het gebrek aan een gedegen onomatopee voor het beest.

[NOVUM]