Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dagboek Anne Frank wordt animatiefilm

Het dagboek van Anne Frank wordt bewerkt tot animatiefilm. Ari Folman, bekend van Waltz with Bashir en The Congress, gaat de film regisseren.

Het dagboek van Anne Frank wordt bewerkt tot een animatiefilm. Ari Folman, die eerder al de politiek beladen animatiefilms Waltz with Bashir en The Congress maakte, gaat de film regisseren en coproduceren. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De makers krijgen volledige toegang tot de archieven van het Anne Frank Fonds in Basel, dat werd opgericht door Annes vader Otto Frank. In haar dagboek beschrijft Anne Frank haar leven als ondergedoken joods meisje in Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Voor Waltz with Bashir putte de Israëliër Folman uit zijn ervaringen uit 1982 bij de invasie van Lebanon. The Congress is een snerpende satire op Hollywood en won zaterdag de European Film Award voor beste animatiefilm.

“Het is een prachtige mogelijkheid en uitdaging om het dagboek van Anne Frank naar het witte doek te mogen brengen”, zegt Folman. “Er bestaat grote behoefte aan nieuw materiaal om het verhaal levend te houden voor jongere generaties.”

[NOVUM]