Zoek
Sluit dit zoekvak.

AC/DC wil dit jaar nieuwe plaat opnemen

De Australische rockband AC/DC wil dit jaar een nieuw album opnemen. “Ik denk dat we in mei de studio in Vancouver induiken”, zegt de zanger.

De Australische rockband AC/DC wil dit jaar een nieuw album opnemen. “Ik denk dat we in mei de studio in Vancouver induiken”, zegt zanger Brian Johnson op de Amerikaanse radiozender WKGR. “Dus we moeten ons klaarmaken.”

De 66-jarige Johnson onthulde daarnaast dat de band een jubileumtournee plant. “We bestaan veertig jaar. Dus ik denk dat we veertig optredens geven om de fans te bedanken voor hun oneindige steun”, zegt de zanger.

AC/DC, bekend van hits als Thunderstruck en Whole Lotta Rosie, ging vier jaar geleden voor het laatst op tournee. “Ik dacht: ook al worden we een beetje oud, het is vier jaar geleden en ik heb er heel veel zin in”, legt Johnson uit. De band bracht achttien studioalbums uit. De laatste plaat Black Ice verscheen in 2008.

[NOVUM]