Zoek
Sluit dit zoekvak.

Annick de Boer en Bas Keijzer in War Horse-musical

Annick de Boer en Bas Keijzer hebben een hoofdrol in de musicalversie van War Horse te pakken. Dat maakte producent Stage Entertainment maandag bekend.

Annick de Boer en Bas Keijzer hebben een hoofdrol in de musicalversie van War Horse te pakken. Dat heeft producent Stage Entertainment maandag bekendgemaakt. Ook Filip Bolluyt, Remco Sietsema en Hylke van Sprundel zijn toegevoegd aan de cast.

De Boer, bekend van stukken als Ja Zuster, Nee Zuster en Titanic, is in War Horse te zien als Rose Narracott. Keijzer, die eerder in series als Spangas en Flikken Maastricht te zien was, speelt Ted Narracott. Eerder werd al bekend dat Kay Greidanus en Jochum ten Haaf een rol hebben in War Horse.

Het stuk vertelt het verhaal van Albert, die wordt gespeeld door Greidanus, die een bijzondere band met zijn paard Joey heeft. Als het paard wordt geconfisqueerd om te vechten in de Eerste Wereldoorlog, gaat Albert Joey achterna. Het paard wordt in het stuk verbeeld met behulp van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company.

War Horse is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse schrijver Michael Morpurgo. Het stuk ging in 2007 in Londen in première. Steven Spielberg verfilmde het boek in 2011.

De musical gaat 14 juni in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Vervolgens is de productie tot en met april 2015 te zien in onder meer Rotterdam, Breda en Groningen.

[NOVUM]