Zoek
Sluit dit zoekvak.

Berry’s This Strange Effect is grootste liefdeshit

Dave Berry heeft met zijn nummer This Strange Effect de grootste liefdeshit gescoord in de Nederlandse Top 40. De zanger voerde drie weken lang de lijst aan.

Dave Berry heeft met zijn nummer This Strange Effect de grootste liefdeshit gescoord in de Nederlandse Top 40. De Britse zanger voerde in 1965 drie weken lang de hitlijst aan. De lijst met meest succesvolle liefdesliedjes werd door de Stichting Nederlandse Top 40 samengesteld voor Valentijnsdag en is enkel online te beluisteren.

Op de tweede plek staat Je T’aime… Moi Non Plus, een duet tussen Jane Birkin en Serge Gainsbourg. Het liedje stond voor het eerst in 1969 in de hitlijst. James Blunt completeert met zijn hit You’re Beautiful uit 2005 de top drie. De lijst van meest succesvolle liefdesliedjes is bepaald door de positie en het aantal weken dat een plaat in de Top 40 heeft gestaan.

Guus Meeuwis is de Nederlandse artiest die het hoogst in de liefdeslijst te vinden is. De zanger staat met Het is een Nacht, dat in 1995 uitkwam, op de vierde plek. In de top tien zijn ook onder anderen Henk Westbroek, Bruno Mars, Rihanna en Celine Dion te vinden.

[NOVUM]