Search
Close this search box.

Birdy raadt Justin Bieber warmte van familie aan

Birdy denkt dat het goed is voor Bieber als hij zich met mensen omringt met een goede invloed. “Het is goed om mensen om je heen te hebben die op je letten.”

Birdy denkt dat het goed is voor Justin Bieber als hij zich meer met mensen omringt die een goede invloed op hem hebben. “Het is heel belangrijk om mensen om je heen te hebben die goed op je letten en om bij je familie te zijn”, zegt de zangeres over Bieber, die vorige maand twee keer werd opgepakt.

De Britse Birdy, die werd geboren als Jasmine van den Bogaerde, ziet zichzelf door haar eigen veilige omgeving niet snel ontsporen. “Mijn familie is altijd dichtbij en ik heb veel mensen om me heen die een oogje in het zeil houden”, zegt ze tegen Novum Nieuws.

De zangeres heeft ook niet het gevoel dat ze door haar succes geen jeugd heeft gehad. “Mijn bandleden zijn mijn beste vrienden en als ik thuis ben dan ga ik met mijn vrienden van school om. Ik heb het beste van beide werelden.”

De zangeres geniet dan ook met volle teugen van het toeren en het succes van haar tweede plaat Fire Within, die in september verscheen. “Ik vind wat ik doe helemaal fantastisch en ik wil voor eeuwig door blijven gaan met het maken van muziek.” De zangeres treedt vrijdagavond op in de Amsterdamse poptempel Paradiso. “Het is een prachtige zaal en ik vind het echt geweldig om hier te zijn.”

Birdy, die zondag in Eindhoven staat en maandag in Groningen optreedt, vindt het leuk dat haar tweede album enkel uit eigen liedjes bestaat. Zo schreef ze de nummers zelf. Haar debuut Birdy uit 2011 was een coveralbum. “Ik voel me veel meer verbonden met deze plaat omdat het echt mijn eigen liedjes zijn”, zegt de zangeres, bekend van liedjes als Wings en Bon Ivers cover Skinny Love.

De 17-jarige Birdy heeft de smaak van het schrijven van nummers helemaal te pakken. “Ik ben continu gitaar aan het spelen en aan het schrijven. Ik weet ook dat mijn volgende plaat wat vrolijker en meer uptempo moet worden”, zegt ze. “Maar dat is toekomstmuziek. Ik geniet nu van deze plaat en hou van elke dag.”

[NOVUM]