Zoek
Sluit dit zoekvak.

Elle van Rijn heeft rust terug na scheiding

Elle van Rijn is na haar scheiding en een burn-out weer in balans. “Dankzij die dip heb ik wel geleerd mijn grenzen beter te bewaken”, zegt de schrijfster.

Elle van Rijn is na haar scheiding en een burn-out weer in balans. “Dankzij die dip heb ik wel geleerd mijn grenzen beter te bewaken”, zegt de schrijfster en actrice in het AD. Van Rijn en haar man Kaja Wolffers gingen in 2012 uit elkaar.

“Een jaar voor de scheiding kreeg ik verschijnselen van een burn-out. Hyperventilatie, hartkloppingen en onrealistische angst- en paniekaanvallen”, blikt de schrijfster terug. “Vervolgens ben ik in therapie gegaan om mijn leven weer in balans te krijgen. Dat heeft me goed gedaan.”

Van Rijn, die momenteel de laatste hand legt aan twee romans, heeft sinds eind 2012 weer een relatie, met Nicola Villa. “Een aantrekkelijke Noord-Italiaan uit het Gooi. Hij is getrouwd geweest met een Nederlandse en heeft twee zoons.” De schrijfster heeft zelf vier kinderen, met Wolffers kreeg ze twee dochters en uit een eerder huwelijk heeft ze ook twee kinderen.

De 46-jarige Van Rijn en haar vriend hebben maar weinig tijd met z’n tweeën. “Sinds ik samen ben met Nicola lopen er drie ouderschapsregelingen dwars door elkaar heen”, legt ze uit. “Het wordt hoog tijd dat iemand een iPhone-app bedenkt waarmee gescheiden ouders hun ingewikkelde schema’s pro kunnen beheren.”

[NOVUM]