Search
Close this search box.

Fans krijgen schadevergoeding na overlijden Jackson

Vijf fans van Michael Jackson hebben recht op een schadevergoeding. Een Franse rechter oordeelde dat de vijf emotionele schade overhielden aan Jacksons dood.

Vijf Europese fans van Michael Jackson hebben recht op een schadevergoeding. Een Franse rechter oordeelde dat de vijf emotionele schade overhielden aan de dood van de King of Pop. De fans hebben ieder recht op een symbolische vergoeding van één euro, schrijven diverse Franse media.

De vijf fans die in aanmerking komen voor een schadevergoeding, maken deel uit van een groep van 34 leden van de Franse Jacksonfanclub die Conrad Murray aanklaagde. De lijfarts van de King of Pop diende de 50-jarige zanger in juni 2009 een fatale dosis propofol toe. Met behulp van getuigenverklaringen en medische rapporten toonden de vijf aan geschaad te zijn als gevolg van Murrays handelen.

“Voor zover ik weet, is dit de eerste keer ooit dat er een connectie wordt gelegd tussen opgelopen emotionele schade en een popster”, reageerde de advocaat van de fans tegenover het Franse persbureau AFP. “Deze mensen zijn uitgelachen en ik ben blij dat de rechter ze serieus heeft genomen.”

De fans zijn niet van plan bij Murray aan te kloppen om hun schadevergoeding te claimen. De advocaat benadrukt dat het om een symbolisch bedrag gaat. Wel hopen de fans dat ze met de uitspraak op zak toegang krijgen tot Jacksons graf. De King of Pop ligt in een mausoleum in Los Angeles, zijn laatste rustplek is niet toegankelijk voor publiek.

[NOVUM]