Search
Close this search box.

Inge Ipenburg wil nooit meer in GTST

Inge Ipenburg piekert niet over een terugkeer in Goede Tijden, Slechte Tijden. De actrice kroop jarenlang in de huid van bitch Martine Hafkamp in de soap.

Inge Ipenburg piekert niet over een terugkeer in Goede Tijden, Slechte Tijden. De actrice kroop jarenlang in de huid van bitch Martine Hafkamp in de soap. “Twee periodes heb ik Martine gespeeld. Daarna was het lastig om weer aan de bak te komen”, zegt de actrice in het AD.

“Met dat in het achterhoofd heb ik besloten nooit meer Martine te zijn, maar actrice”, aldus de 55-jarige Ipenburg, die vanaf begin maart te zien is in de nieuwe SBS6-serie Celblok H. Ze speelt Alexandra Holt in de serie. “Mijn karakter heeft zich tijdens haar detentietijd opgewerkt tot leidster van een gevangenisunit. Ze is geen überbitch, maar wel een door en door slecht wijf met Hannibal Lecter-trekjes dat iedereen voor haar karretje spant en in de wasserij waar ze de scepter zwaait niet alleen lakens door de pers haalt.”

Naast Ipenburg spelen onder anderen Isa Hoes en Eva van de Wijdeven in Celblok H. “Onze conclusie is dat in ons land nooit iets soortgelijks op de buis is geweest”, stelt Ipenburg. “De serie is, zonder overdrijven, bikkel- en bikkelhard.”

[NOVUM]