Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nicki Minaj door het stof na ophef Malcom X-foto

Nicki Minaj heeft haar excuses aangeboden nadat ze een foto van Malcolm X op Instagram had geplaatst. Bij het kiekje schreef ze een racistische term.

Nicki Minaj heeft haar excuses aangeboden nadat ze woensdag een foto van Malcolm X op Instagram had geplaatst. Bij het kiekje van de mensenrechtenactivist schreef de rapper de titel van haar single Lookin’ Ass Nigga, wat als racistisch werd opgevat. “Mijn excuses aan de nabestaanden van Malcolm X als de betekenis van de foto verkeerd is opgevat. Ik heb niets dan respect en liefde voor jullie”, schreef Minaj donderdag op Instagram.

De rapper gebruikte de foto van de activist, die een van de leiders van de militante politieke beweging Nation of Islam was, met een pistool om haar nieuwe single te promoten. Vervolgens kreeg Minaj een lading kritiek over zich heen omdat mensen dachten dat ze de foto gebruikte als hoesje voor het liedje.

Zo werd online een petitie begonnen om te zorgen dat ze het plaatje niet gaat gebruiken. Deze petitie werd door meer dan 1500 mensen ondertekend. De rapper verwijderde het plaatje later en zei dat ze nooit van plan was de foto te gebruiken voor de single.

Hoewel de 31-jarige Minaj haar excuses aanbood en de foto verwijderde, is ze toch verbaasd over alle ophef. “Wat is nu het probleem? Hebben jullie er problemen mee dat ik refereer aan de mensen die Malcolm X wilde neerknallen”, vraagt Minaj zich af. “Ik ben de videoclip voor het nummer aan het opnemen en er is toevallig een foto waarop Malcolm X ook doet waar hij in gelooft.”

[NOVUM]