Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rihanna komt op voor Russische homo’s

Rihanna heeft op Instagram haar steun betuigd aan Russische homo’s. De zangeres plaatste een foto van zichzelf terwijl ze een muts op heeft waar P6 staat.

Rihanna heeft op Instagram haar steun betuigd aan Russische homo’s. De zangeres plaatste een foto van zichzelf terwijl ze een muts op heeft waar P6 op staat. P6, dat staat voor Principle 6, is een internationale campagne die protesteert tegen de antihomowetgeving in Rusland naar aanleiding van de Olympische Spelen in Sotsji.

Rihanna zette bij de foto ook een link naar een artikel over Principle 6 en de Spelen. “Geen discriminatie”, schreef de zangeres erbij. De campagne wordt naast door Rihanna ook door verschillende olympische sporters gesteund.

De 25-jarige zangeres is niet de enige die haar steun uit aan Russische homo’s. Eerder zorgden onder anderen Elton John, Lady Gaga en Madonna voor ophef omdat ze homo’s een hart onder de riem staken tijdens optredens in Rusland. Andere artiesten weigerden in het land op te treden.

[NOVUM]