Search
Close this search box.

‘Sven Hammond Soul gaat fantastisch jaar tegemoet’

Sven Figee van Sven Hammond Soul voorziet een goed jaar voor zijn band. “Ik geloof dat we in één jaar op Pinkpop, Lowlands én North Sea Jazz kunnen staan.”

Sven Figee, frontman van Sven Hammond Soul, voorziet een gouden jaar voor zijn band. “Ik geloof dat we met deze band in één jaar op Pinkpop, Lowlands én North Sea Jazz kunnen staan”, zegt de organist tegen Novum Nieuws. “Het moet je gegund zijn, maar aan onze nieuwe plaat zal het niet liggen.”

Sven Hammond Soul werd al vastgelegd voor Bevrijdingspop, Bospop en Zwarte Cross. “Met andere festivals zijn we nog in gesprek, dus daar kan ik nog niks over zeggen.”

Het derde studioalbum van Sven Hammond Soul, dat vorige week verscheen, wordt volgens Figee ‘onwijs goed ontvangen’. “We krijgen heel veel mooie recensies met teksten als ‘meesterlijk album'”, zegt Figee, die wel ‘een beetje had verwacht’ dat The Usual Suspects goede kritieken zou krijgen. “Laat ik het zo zeggen: we hadden het gek gevonden als het niet goed ontvangen zou worden.”

“De kracht van het album is dat we echt kleur hebben bekend”, denkt Figee. “We zijn, in vergelijking met eerdere albums, honderdtachtig graden de andere kant op gegaan. We hebben het deze keer alleen met drums, bas, gitaar, orgel en stem gedaan en dat was het dan.” Zanger Ivan Peroti behoort inmiddels tot de vaste kern. “De band is niet veranderd sinds 2006, maar we werkten voorheen wel veel met solisten.”

The Usual Suspects, volgens Figee een ‘ruiger’ album in vergelijking met vorige platen van Sven Hammond Soul, werd grotendeels live opgenomen. “Veel platen worden in lagen opgenomen, maar wij hebben het met z’n allen tegelijk gedaan. Daarvoor moet er wel vuurwerk zijn.” Sven Hammond Soul vroeg Tony Platt, die met onder anderen AC/DC en Bob Marley werkte, als producer. “Hij heeft ons echt tot het uiterste gedreven.”

Met het nieuwe album op zak gaat Sven Hammond Soul vanaf volgende week vrijdag op tournee. Ook materiaal dat de plaat niet heeft gehaald, wordt daarbij gespeeld. “Wij zijn een stel creatieve geesten bij elkaar en daarom is geen optreden hetzelfde”, aldus Figee. “Improviseren zit in ons bloed en dat maakt elke gig tot een feest.”

[NOVUM]