Fernhout, Kas en Hoffman in Dummie de Mummie

Roeland Fernhout, Ton Kas, Jennifer Hoffman en Julian Ras hebben rollen in de Nederlandse boekverfilming Dummie de Mummie. De film verschijnt dit najaar.

De cast van de Nederlandse familiefilm Dummie de Mummie is bekendgemaakt. Julian Ras speelt Dummie’s beste vriendje Goos Guts. Roeland Fernhout is te zien als Goos’ vader, Ton Kas speelt meester Krabbel en Jennifer Hoffman is te zien als de strenge Juffrouw Friek. Dummie de Mummie zelf wordt gespeeld door een stuntman, liet distributeur Dutch Film Works donderdagmiddag weten.

Dummie de Mummie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Tosca Menten, en gaat over de 11-jarige Goos die op een dag een mummie in zijn tuin vindt. Tijs van Marle, bekend van Mees Kees en Mees Kees op Kamp, schreef het scenario. Pim van Hoeve, die eerder Liever Verliefd en Bernhard, Schavuit van Oranje maakte, neemt de regie op zich.

De opnames gaan begin volgende maand van start. Dummie de Mummie verschijnt dit najaar in de bioscoop.

[NOVUM]