Frans Bauer wil liefst hele dag bij vader zijn

Frans Bauer zou het liefst de hele dag naast zijn ernstig zieke vader Chris gaan zitten. “Maar nee, dat doe ik niet”, zegt de zanger in het AD.

Frans Bauer zou het liefst de hele dag naast zijn ernstig zieke vader Chris gaan zitten. “Maar nee, dat doe ik niet”, zegt de zanger in het AD. “Mijn vader vindt dat ik door moet gaan met mijn leven.” Bauers vader heeft longkanker, is astmatisch en heeft diabetes.

Volgens de 40-jarige zanger is het ook maar beter dat hij en zijn vader niet de hele dag op elkaars lip zitten. “Dat zou de verstandhouding tussen vader en zoon misschien krampachtig of onecht maken. Al met al heb ik er vrede mee hoe het nu gaat. We kunnen er op een goede manier nog steeds voor elkaar zijn.”

Als Bauer het even niet ziet zitten vindt hij troost in muziek. “Als ik na een dag werken even tijd voor mezelf heb, ontkom ik niet aan de realiteit van het leven. Op zo’n moeilijk moment pak ik m’n gitaar, ga achter de piano zitten of zing wat. Met muziek, mijn grootste passie, kan ik negatieve gevoelens goed van me afschudden. En een beetje lachen helpt ook om de dagelijkse beslommeringen te vergeten.”

[NOVUM]