Frozen is succesvolste animatiefilm aller tijden

Frozen is sinds dit weekend de animatiefilm met de hoogste wereldwijde opbrengst ooit. De film bracht sinds de première in november 1,072 miljard dollar op.

Frozen is sinds dit weekend de animatiefilm met de hoogste wereldwijde opbrengst ooit. De film, die begin deze maand al de Oscars voor beste animatiefilm en beste lied won, heeft sinds de première in november in totaal ruim 1,072 miljard dollar opgebracht. De film was in veel landen al de succesvolste animatiefilm ooit.

Eerder deze maand rondde Frozen de kaap van een miljard dollar, waarmee het de succesvolste film ooit werd voor producent Pixar, onderdeel van Disney. Het vorige record was ook gevestigd door een film van Pixar en Disney. Toy Story 3 bracht in 2012 wereldwijd 1,063 miljard dollar op.

Frozen staat nu tiende in de lijst van succesvolste films aller tijden, en heeft daarmee Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest uit 2006 uit de top tien gestoten. De nummer negen is de Batman-film The Dark Knight Rises uit 2012, die 1,08 miljard dollar opbracht. Het is niet denkbeeldig dat Frozen ook die opbrengst passeert, aangezien de film pas onlangs in Japan is gaan draaien.

[NOVUM]