Tweede seizoen voor politieserie Smeris bij BNN

De nieuwe politieserie Smeris van BNN krijgt een tweede seizoen. De serie met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven is nog geen twee afleveringen op weg maar de omroep heeft vanwege de goede kijkcijfers nu al besloten om een vervolg te maken. De uitzendingen trokken ruim een miljoen kijkers.

Van Koningsbrugge en Van de Ven zeggen trots te zijn dat de serie tot nu toe ‘en masse’ omarmd is. De schrijvers waren in het geheim overigens al bezig met een tweede seizoen, zegt Van Koningsbrugge in een verklaring. “Sommige dingen moeten gewoon gebeuren. Zoals een tweede seizoen Smeris.”

Van Koningsbrugge speelt in de serie een gedegradeerde rechercheur die tijdelijk wordt ondergebracht bij het hennepteam van Van de Ven. Het verhaal speelt zich af in en rondom Tilburg. Van Koningsbrugge en Van de Ven werkten eerder samen in sketchprogramma’s als Draadstaal en Neonletters en treden ook op onder de naam Jurk. Het nieuwe seizoen van Smeris wordt vanaf augustus opgenomen en moet volgend jaar maart op de buis te zien zijn.

Daarnaast is het duo ook op Radio 538 te horen op zondagavond van 22.00 tot 24.00 uur in Jurk FM. [Radio.NL/Novum]

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email