Kevin Costner krijgt oeuvreprijs bioscoopeigenaren

Kevin Costner wordt deze maand in het zonnetje gezet door de Amerikaanse vereniging van bioscoopeigenaren. De acteur krijgt in Las Vegas de Cinema Icon Award.

Kevin Costner wordt eind deze maand in het zonnetje gezet door de Amerikaanse vereniging van bioscoopeigenaren. De 59-jarige acteur en regisseur krijgt in Las Vegas de Cinema Icon Award, een oeuvreprijs, overhandigd. Dat melden diverse Amerikaanse filmsites.

“Costners bijdrage aan de filmwereld is ongeëvenaard”, vindt CinemaCon-baas Mitch Neuhauser. “Al meer dan vier decennia weet hij het publiek te vermaken, zowel op het witte doek als achter de camera.” Costner krijgt de oeuvreprijs op 27 maart.

De acteur en regisseur begon zijn filmcarrière in de jaren tachtig. Hij was te zien in filmhits als The Untouchables en Bill Durham. In 1990 speelde Costner de hoofdrol in Dances with Wolves, een film die hij ook regisseerde. Met Dances with Wolves won Costner meerdere Oscars. Later speelde Costner in films als Robin Hood: Prince of Thieves en Dragonfly. Dit jaar is hij te zien in onder meer Jack Ryan: Shadow Recruit en 3 Days to Kill.

[NOVUM]