Kuifje-veiling levert ton op

Een veiling met Kuifje-items heeft in totaal honderdduizend euro opgebracht. Dat zegt veilinghuis Catawiki. De veiling duurde van vrijdag tot en met donderdag.

Een veiling met Kuifje-items heeft in totaal honderdduizend euro opgebracht. Dat laat veilinghuis Catawiki weten. De veiling, die van vorige week vrijdag tot en met donderdag duurde, werd gehouden vanwege het 85-jarige jubileum van Kuifje.

Een originele tekening met Kuifje voor het ontwerp van een tijdschrift leverde vijfduizend euro op en een zeldzame Iraanse uitgave van het album Mannen op de Maan werd geveild voor 4200 euro. Het eerste Kuifje-album voor de Amerikaanse markt, King Ottokars Scepter, wisselde voor 2500 euro van eigenaar.

“Tijdens de veiling werd meegeboden door Kuifje-verzamelaars uit de hele wereld, die bereid waren veel te betalen voor allerhande Kuifje-objecten: van albums tot beeldjes tot oude drukplaten van de albums”, zegt veilingmeester Patrick Vranken van Catawiki in een verklaring.

“Erg bijzonder was de opbrengst voor een zijden Kuifje-sjaal”, zegt hij. “Deze werd uitgebracht ter gelegenheid van de bevrijding van België in 1945. De sjaal bracht 2500 euro op.”

[NOVUM]