Lucia de Berk ziet verfilming als afsluiting

Lucia de Berk ziet de film die over haar is gemaakt als een afsluiting van een moeilijke periode. “Ik hoop dat ik er na deze film een punt achter kan zetten.”

Lucia de Berk ziet de film die over haar is gemaakt als een afsluiting van een moeilijke periode. “Ik hoop dat ik er na deze film een punt achter kan zetten”, zei De Berk zondagavond tijdens de rode loperpremière van de film Lucia de B. tegen de Telegraaf. “Dan is het klaar. Genoeg. Dan wil ik het boek dichtdoen.”

De Haagse verpleegkundige werd in 2003 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat ze meerdere patiënten zou hebben omgebracht. Het bleek een van de grootste Nederlandse justitiële dwalingen ooit.

De Berk is zeer te spreken over de film. “Ik vind dat de film goed is gemaakt en Ariane Schluter acteert fantastisch”, zegt ze over de actrice die haar vertolkt. Toch was het bij vlagen ook confronterend. “Het is toch mijn verhaal dat hier verteld wordt.”

Lucia de B., met ook Barry Atsma, Fedja van Huêt, Annet Malherbe, Marcel Musters, Marwan Kenzari en Sallie Harmsen, draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

[NOVUM]