Ongeluk Paul Walker kwam door te hard rijden

Paul Walker verongelukte eind vorig jaar in Los Angeles doordat zijn vriend Roger Rodas te hard reed. Een onderzoek naar het ongeluk wees dat uit.

(Novum/AP) – Paul Walker verongelukte eind vorig jaar in Los Angeles doordat zijn vriend Roger Rodas te hard reed. Een onderzoek naar het ongeluk, waarbij de 40-jarige Walker en Rodas om het leven kwamen, wees uit dat Rodas ruim 140 kilometer per uur reed.

De man verloor vervolgens de macht over het stuur en botste met de Porsche tegen een boom en een lantaarnpaal. Walker en Rodas overleden aan de verwondingen die ze opliepen bij de klap van de botsing en de daaropvolgende brand. Volgens onderzoekers had het ongeluk niets te maken met problemen aan de auto en kwam de botsing puur door onveilig rijden.

[NOVUM]