Naomi Campbell lacht om Vogue-cover Kim en Kanye

Naomi Campbell vindt het lachwekkend dat Kim Kardashian en Kanye West op de cover van de Amerikaanse Vogue staan. “Ik wil me daar verder niet over uitlaten.”

Naomi Campbell vindt het lachwekkend dat Kim Kardashian en Kanye West op de cover van de Amerikaanse Vogue staan. “Ik wil me daar verder niet over uitlaten”, zegt het model, dat vervolgens in lachen uitbarst, in de Australische talkshow The Morning Show.

Campbell wil naar eigen zeggen haar mening niet geven op de omslag omdat ze een model is. “Ik zit al 28 jaar in het vak en als je op de cover van Vogue staat is dat iets moois voor je carrière. Het is een mijlpaal om dat te bereiken”, legt ze uit.

De omslag van Kardashian en West zorgde voor veel ophef. Zo zou de rapper hoofdredactie Anna Wintour hebben gesmeekt om op het prestigieuze modeblad te staan, iets wat Wintour ontkende. Ook zou fotograaf Annie Leibovitz spijt hebben dat ze de realityster en de rapper had gefotografeerd.

De 43-jarige Campbell, die meerdere keren op de omslag van Vogue stond, wil niet zeggen of ze wel of niet vindt dat het koppel een cover heeft verdiend. “Ik ben politiek correct. Het is de keuze van Anna Wintour om ze op de omslag van haar tijdschrift te zetten, wie zijn wij om daar onze vraagtekens bij te zetten?”

[NOVUM]