‘Rambam-presentator valt Oerlemans lastig op ic’

Reinout Oerlemans is tijdens zijn verblijf in het AMC ongevraagd bezocht door Rambam-presentator Lex Uiting. Dat was te horen in de radioshow van Giel Beelen.

Reinout Oerlemans is tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis ongevraagd bezocht door Rambam-presentator Lex Uiting. Maandagochtend was in de radioshow van Giel Beelen een opname te horen van Uiting die de kamer van de producent op de intensive care wist binnen te dringen. Hij lag daar na een operatie na een hartaanval.

De actie was een reactie op 24 Uur: tussen Leven en Dood, een programma van Oerlemans’ bedrijf Eyeworks waarin ziekenhuispatiënten in het VU medisch centrum werden gefilmd. Het programma werd wegens ophef over privacyschending al na één uitzending weer van de buis gehaald.

Het is wel de vraag op de opnamen echt zijn. Vorige week nog meende Beelen het songfestivalnummer van Ilse DeLange en Waylon in zijn bezit te hebben, terwijl dat nog gepresenteerd moest worden. Hij gaf achteraf toe dat het liedje dat hij draaide een neppe versie was.

[NOVUM]