Regisseur stapt op bij Freddie Mercury-film

De film over het leven van Freddie Mercury zit zonder regisseur. Dexter Fletcher is opgestapt wegens creatieve meningsverschillen met producent Graham King.

De film over het leven van popicoon Freddie Mercury zit zonder regisseur. Dexter Fletcher, die al maanden geleden werd aangetrokken voor de regie, is opgestapt wegens creatieve meningsverschillen met producent Graham King. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Vorig jaar juli stapte beoogd hoofdrolspeler Sacha Baron Cohen al op met dezelfde reden. Ben Whishaw, vooral bekend als Q uit de Bondfilm Skyfall, nam de rol over.

Hoe dan ook moet de film een ongezouten kijk geven op het turbulente leven van de Queen-frontman, die in 1991 overleed aan de gevolgen van aids. De opnames staan officieel nog steeds gepland voor deze zomer, maar er is nog geen vervangende regisseur in beeld.

De biografische film rondom Mercury kampt al jaren met tegenslagen. De eerste premièredatum stond gepland voor 2012.

[NOVUM]