Van Erven Dorens hoopt op verfilming romandebuut

Beau van Erven Dorens hoopt zijn romandebuut Pijn te kunnen verfilmen. Hij had dat plan al toen het boek in 2008 uitkwam, maar de crisis kwam ertussen.

Beau van Erven Dorens hoopt zijn romandebuut Pijn te kunnen verfilmen. De presentator had dat plan al toen het boek in 2008 uitkwam, maar de crisis gooide roet in het eten. “Over precies een jaar denken we echt te kunnen gaan draaien”, zegt Van Erven Dorens in De Telegraaf.

De 43-jarige Van Erven Dorens was de afgelopen dagen in de weer met proefopnamen. “Thijs Römer, Manuel Broekman, Sanne Langelaar en Roeland Fernhout doen mee”, somt de presentator op. “We hebben gekeken hoe de cast er met elkaar uitziet. En we hebben al een paar minuten gedraaid om nog wat investeerders en een omroep proberen te overtuigen.”

Volgens Van Erven Dorens, die eerder te zien was in films als Ik Ook van Jou en Feestje!, is er flink wat geld nodig voor de film. “Al met al is er twee � 2,5 miljoen euro nodig. Dat heeft te maken met de meest spectaculaire scènes die in de film zitten. Het verhaal gaat over een overspannen reclamejongen, die ik dus speel, en die bijna letterlijk door een hel gaat om de opdracht binnen te halen waar zijn leven van afhangt. En dat kost geld, want de halve stad staat in brand.”

[NOVUM]