Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dader ongeluk Tracy Morgan reed te hard

De vrachtwagenchauffeur die het auto-ongeluk veroorzaakte waarbij komiek Tracy Morgan ernstig gewond raakte, reed te hard. Dat blijkt uit een voorlopig rapport.

(Novum/AP) – De vrachtwagenchauffeur die het auto-ongeluk veroorzaakte waarbij komiek Tracy Morgan ernstig gewond raakte en collega James McNair omkwam, reed te hard. Dat blijkt uit een voorlopig rapport van de Amerikaanse National Transportation Safety Board. Kevin Roper zou op 7 juni 65 mijl per uur hebben gereden, waar de maximum toegestane snelheid 55 mijl per uur is.

Daarbij gold er op het moment van het ongeluk een verder beperkte maximumsnelheid van 45 mijl per uur vanwege wegwerkzaamheden. Roper liet eerder weten onschuldig te zijn aan het ongeluk en slechts langzaam rijdend verkeer te hebben ontweken. Met zijn vrachtwagen ramde hij de luxe bus waar Morgan met nog zes personen in zat.

Uit het onderzoek blijkt ook dat Roper 13,5 uur voor het ongeluk niet had geslapen. De toegestane limiet is veertien uur. Daarnaast mag een chauffeur slechts elf uur per etmaal achter het stuur zitten. Eerder werd beweerd dat Roper ruim 24 uur voorafgaand aan het ongeluk niet had geslapen.

[NOVUM]