Zoek
Sluit dit zoekvak.

Simon Keizer vindt leven eindeloos hoogtepunt

Simon Keizer moet geregeld in zijn arm knijpen als hij kijkt naar wat hij allemaal heeft meegemaakt. “Ik zie het leven als een hele grote achtbaan.”

Simon Keizer moet geregeld in zijn arm knijpen als hij kijkt naar wat hij allemaal heeft meegemaakt. “Ik zie het leven als een hele grote achtbaan. Eentje die heel rare bochten maakt, maar wel recht omhooggaat. Eentje met maar weinig dalen”, zegt de zanger tegen Novum Nieuws. “Het is op alle vlakken een groot hoogtepunt.”

Keizer is vooral te spreken over wat hij met Nick & Simon op muzikaal gebied allemaal heeft bereikt. “We stonden vijf keer in het Gelredome, traden op 5 mei op voor de koning en koningin en ons optreden in Carré werd in bioscopen gestreamd”, somt de 30-jarige zanger moeiteloos op. Wel benadrukt Keizer dat hij niet het ene moment boven het andere plaatst. “Het zijn allemaal kunststukjes. Het zou lullig zijn om het ene meer te waarderen dan het andere.”

Nick & Simon brengen vrijdag hun album Herinneringen: het Beste van Nick & Simon uit. Voor de zangers, die in februari hun theatertournee aftrappen, een uitgelezen moment om terug te blikken. “We zijn inmiddels vijf albums verder en een best-of-cd laat je terugkijken naar alles wat je hebt gedaan en welke keuzes je hebt gemaakt.” Spijt van muzikale keuzes heeft Keizer niet. “Elke ervaring heb je nodig.”

Op het album staan onder meer twintig oude hits en vier nieuwe nummers. De twintig beste liedjes zijn gekozen door fans. “Een best-of-cd maak je vooral voor de fans, zij zijn de harde kern die je al vanaf dag één steunen”, legt Keizer uit. De zangers waren verrast door de liedjes die zijn gekozen. “Van de twintig nummers zijn er vijf nooit op single verschenen. Daardoor merk je dat het echt liedjes zijn die in hun hart zitten.”

De zanger speelt nog steeds met groot plezier de grootste hits van Nick & Simon. “Dat blijf ik leuk vinden. Ik zal Rosanne niet snel zelf meer aanzetten, maar elke keer als ik op het podium de R uitspreek, gaat het dak eraf”, legt Keizer uit. “Hoe kun je het dan stom vinden om dat liedje te spelen?”

Toch ziet Keizer wel duidelijk het verschil tussen het eerste en het laatste album. “Als je ze naast elkaar legt, hoor je verschillen in bijvoorbeeld arrangement en tekst. Kwalitatief gezien hebben we stappen genomen.” Wel is de zanger nog steeds erg te spreken over hun eerste nummers. “Ik ben trots op alles wat we hebben gedaan.”

[NOVUM]