Zoek
Sluit dit zoekvak.

Adèle Bloemendaal kan nog niet praten

Adèle Bloemendaal heeft twee maanden na een beroerte nog steeds moeite met spreken. Ze zit in een stoel en kijkt alleen maar voor zich uit”, zegt een vriend.

Adèle Bloemendaal heeft nog steeds moeite met spreken. De 81-jarige actrice kreeg twee maanden geleden een beroerte en krabbelt maar langzaam op. “Ze zit in een stoel, wordt soms meegenomen voor een wandeling van een paar meter, maar kijkt verder alleen maar voor zich uit”, zegt Eric Beekes, een vriend die haar bijna dagelijks bezoekt, vrijdag in De Telegraaf.

Dat staat haaks op de opmerking van zoon John Jones. De acteur beweerde juist dat zijn moeder alweer flink was hersteld en zelfs weer kon schaterlachen. “Ze bekijkt hooguit wat plaatjes in tijdschriften. En dat is het, op dit moment”, zegt een bron. “Zelfs een logopedist kan op dit moment niets doen om haar spraak weer op gang te brengen.”

Het langzame herstel, en langere verblijf in het verpleeghuis, zou zelfs kunnen betekenen dat Bloemendaal uit haar nieuwe onderkomen kan worden gezet. De actrice verhuisde vlak voor de beroerte naar een rusthuis, waar ze het tegen alle verwachtingen erg naar haar zin had.

“Het is zo cru allemaal”, zegt Beekes. “Ze had er zo tegenop gezien om te verhuizen en haar zelfstandigheid op te geven. Ze gaat heel langzaam vooruit, maar ik hoop maar dat het op tijd is om haar straks weer terug te brengen naar die kamer. Daar was ze gelukkig.”

[NOVUM]